Hvad er et mantra, og hvad kan det bruges det til?

Jeg var for ca. 4 år siden til en koncert med gruppen Deva Premal i København. På det tidspunkt var jeg ikke specielt meget for ’den slags musik’, men et eller andet (! ) gjorde, at jeg bestilte nogle billetter til mig og nogle veninder. Og det var en rigtig, rigtig dejlig koncert med smuk og opløftende musik – og for mig meget anderledes musik.

En ting satte sig rigtigt godt fast i min tanker, og det var de ord, der blev sagt som indledning til et af deres musiknumre. Nemlig noget omkring, hvordan de som gruppe havde besluttet sig for at fremsige/’fremsynge’ et mantra i 100 dage, og så vidt jeg husker 3 gange om dagen. Og der blev videre sagt, helt stille og roligt, men med meget stor inderlighed, at det var noget af det stærkeste, de hver især havde oplevet. De fik et helt andet forhold til sig selv, til deres engle og guider, og rent energi- og inspirationsmæssigt gav det et kæmpe boost.

Så det gik jeg og tænkte over i nogle uger, hvorefter jeg besluttede mig for selv at prøve. Jeg skrev mit eget lille mantra (bare nogle få korte sætninger), fandt en passende for mig selvskabt melodi/rytme og fremsagde/’fremsang’ mantraet ude i min have 10 gange i træk en gang om dagen i 30 dage. Og JA , det gav både mening, men fik mig også til at føle en meget større sammenhørighed med ’det deroppe’, med universet, men ikke mindst også med mig selv.

Jeg har videre i denne blog-artikel skrevet om, hvad et mantra egentlig er, hvad det gør ved os som menneske, og nederst i indlægget er der også forslag til mantraer, du måske selv vil kunne få lyst til at prøve. Mantraerne er ikke lange, men meget ’inderlige’ og smukke.

Du kan evt. også høre Deva Premals smukke mantra-sang ”Gayatri Mantra” ved at klikke på denne musik-video:

 

Manatra - Malene Ratajczak

 

Du kan evt. også læse og se mere på Deva Premals hjemmeside her.

 

Hvad er et mantra helt konkret?

I spirituelle sammenhænge er et mantra – eller mantram på sanskrit – ord, sætninger eller en række af sætninger, der er opbygget på sådan en måde, at ordenes rytme og lydkombinationer frembringer bestemte vibrationer og følelser. Følelserne registreres både med vores dagshukommelse, men især også via vores underbevidsthed. Disse tanker og især følelser åbner ofte op til det, jeg kalder sjælsfølelser, hvor vi – ofte ubevidst – er i kontakt med vores inderste essens, vores sjæl.

 

Mantra

 

Hvordan påvirkes vi, når vi fremsiger eller synger et personligt mantra?

Ovennævnte tanker, følelser og vibrationer, som fremkaldes – ofte på en blid og vedvarende måde – har bestemte healende og frekvens-fremmende virkninger for den enkelte person og sker på mange forskellige niveauer og planer samtidigt.

Et mantra er:

 • Afstressende for vores fysiske krop, men også på vores psyke i form af afslappende virkning på vores tankeplan. Vi bruger alle enorme mængder af energi på de mange tanker, der tænkes dagligt, både bevidst og ubevidst. Dette sættes i ro i den tid, vi fremsiger eller synger mantraet. På lidt længere sigt, f.eks. hvis man synger sit personlige mantra flere gange om dagen i 3-4 uger i træk, vil der ligefrem lagre sig smukke og positive tanke-energier på det ubevidste plan.
 • Med til at højne den fysiske energi i kroppen – mantraen og dens lyde giver et – ofte umærkbar, men det er der :-) – energiboost og velvære.
 • Healende på celleplan – der forløses gamle tanker og følelses-blokeringer, både fra dette, men også fra tidligere liv. Dette sker ved dels bevidst og ubevidst at registrere de smukke ord og den sammenhørighed, der er til og med os selv og vores sjæl, men også via de lydvibrationer vi intuitivt fremkalder.
 • Med til at skabe et højere lys- og lydvibrationsniveau over tid i vores celler og fysiske krop, idet den øgede sjælskontakt og ofte også englekontakt er med til at højne energierne på forskellige planer og dermed også vibrationsniveauet.
 • Hele processen vil over tid, f.eks. i de nævnte 3-4 uger, give dig masser af selvomsorg, både ved den tid og opmærksomhed, du vælger at give dig selv, men også via de smukke tanker og følelser, der dannes. Du kan også kalde det egenkærlighed og prøve at mærke de energi-vibrationer, det frembringer . Disse energi-vibrationer er utroligt selv-healende.
 • Med til at skabe et dybere samspil mellem dig og din sjæl og universet = større sjælskontakt  

 

Sammenfattende kan siges, at ved at lave en mantra-øvelse dagligt i f.eks. 21 eller 30 dage i træk, så kan du dels styrke din spiritualitet betragteligt først og fremmest set som en vibrationshøjnelse af din krop og celler, men også via en styrket kontakt til din sjæl og englene. Herudover er du også med til at heale din krop op på celleplan indefra, og samtidigt styrker du din fysiske krop ved at sætte dine daglige tanker (evt. ligefrem tankespind) i ro. Herudover får du tilført energi via de smukke lydvibrationer, du frembringer.

For mig at se absolut en ren win-win situation – og endda meget mere end det :-) 

 

Mantra - Malene Ratajczak

 

 

Sådan gør du :-)

Det allervigtigste er, at du har tid, lyst og ro. Både ro inde i dig selv, men også udenfor dig selv, så du ikke bliver forstyrret. Afsæt 5-10 min. dagligt, men gerne mere . Herudover prøv at gøre følgende:

 • Sæt dig godt til rette et sted, hvor du er i absolut fred og ro. Du kan også gå udenfor f.eks. i din have, i en park eller ’bare’ ud i den fri natur.
 • Sæt stille og rolig fokus på din vejrtrækning og begynd at trække vejret ind og ud gennem hjertet. Det lyder måske mærkeligt, men det er faktisk rigtigt nemt. Luk gerne øjnene, så vil du se, at fokus og vejrtrækning kommer lige med det samme…. og at det allerede his føles rigtigt dejligt.
 • Syng eller fremsig mantraet af flere omgange – gerne 5-10 gange efter hinanden og meget gerne i 21-30 dage i træk.
 • Sæt gerne fokus på de smukke ord, som dit mantra indeholder – hvad gør de ved dig? 
 • Mærk, hvordan energien begynder at stråle ud fra dit hjerte, ud i din krop, og se eller mærk gerne, hvordan den går videre ud i din aura.
 • Føl sammenhørighed med din sjæl og universet.
 • Mærk også om der ikke skulle være nogle engle tilstede, meget ofte bl.a. din skytsengel men også andre engle du evt. samarbejder med eller kender til.

 

Mantra - Malene Ratajczak

 

Hvor får jeg et personligt mantra fra?

Du kan til enhver tid skrive dit eget mantra, ganske enkelt ved at sætte dig ned, mærke eller tænke efter hvad der kommer til dig af smukke ord. Gør det ikke for langt, for så vil det synes uoverskueligt at skulle synge eller fremsige hver dag. Tænk på det som en kærlighedserklæring fra dig selv til dig selv  

Du kan også lade dig inspirere af andres mantraer, f.eks. ovennævnte Deva-Premal har nogle ord og sætninger, og du vil også kunne finde noget i forskellige bøger omkring emnet.

Herudover kan du også prøve en af de følgende 3 mantraer, som jeg har kanaliseret fra hhv. Maria Magdalena, Rafael og Metatron:

 

Mantra kanaliseret via Maria Magdalena 

Jeg er oprunden af den reneste kilde
Jeg er min sjæls væren
Jeg er
Jeg er

 

Mantra kanaliseret via ærkeenglen Rafael 

Jeg er barn af lyset
Jeg ER lyset
Jeg er og har været
– nu og i al evighed

 

Mantra kanaliseret via ærkeenglen Metatron 

Jeg er elsket og æret
Af min sjæl, alle engle og af Kilden
Jeg ER elsket til alle tider
Af ALT og alle

 

Mantra - Malene Ratajczak

 

Jeg håber, du har fået både mod og lyst til at prøve at lave dit eget mantra eller bruge en af ovennævnte. Det behøver ikke tage ret lang tid og husk, du kan altid justere på ordene efterhånden, som du kommer i gang og føler, der ordmæssigt eller lyd- og klangmæssigt lige skal en justering til. Det er noget du helt selv bestemmer. Lad dig guide af din intuition og dit hjerte 

Det vigtigste er at få det prøvet og at komme i gang. Og gerne mange dage i træk, f.eks. 30 dage som nævnt ovenfor. Men mindre kan også sagtens gøre det – det vigtigste er at få det prøvet og mærke hvilken ro og healende effekt, det har. Og som nævnt vil du måske også kunne mærke en styrket sjæls- og englekontakt hen ad vejen. Skulle du ikke kunne det, så være bare sikker på, at det er sket og at du har ændret dine vibrationer, det vil komme til udtryk på et senere tidspunkt.

 

Et rigtigt stort held og lykke herfra  

Kærlige hilsener,
Malene

Mantra - Malene Ratajczak
Hvis du vil læse mere omkring, hvordan du kan styrke din spiritualitet, så prøv at læse denne blog-artikel  Englehealing


Brugeranmeldelse:

"1000 tak for en helt fantastisk og vildt oplevelsesrig dag. Meget har jeg efterhånden lært på dine gennemarbejdede (til mindste detalje) kurser, meditationer m.m., Malene, men ikke i min vildeste fantasi havde jeg drømt om, at et spirituelt samvær kunne opleves så stærkt og intenst som dette skytsengle kursus. WAUU - det skulle enhver opleve. Aldrig vil jeg glemme denne dag. Blown away!! og danser endnu på oplevelserne." - Randi Lej-Blicher, Åbenrå

Nuværende og tidligere kursister har givet hjemmesiden følgende bedømmelse: 4.9 ud af 5 mulige. Dette er baseret på 72 anmeldelser. Skriv en anmeldelse af websitet.Relaterede indlæg

Skriv en kommentar